Salme on työskennellyt pitkään rekrytointitehtävissä Fimeassa ja hän on hankkinut vankan kokemuksen lääkealan asiantuntijoiden rekrytoinneista. Esimiehet ovat olleet hyvin tyytyväisiä Salmen toimiessa heidän kumppaninaan rekrytoinneissa. Salmen työskentelyote on ratkaisuhakuinen ja tehokas. Salme tekee sen minkä lupaa. Voin lämpimästi suositella Salmen osaamista myös muille.

– Henkilöstöjohtaja, lakiasiainjohtaja Tuula Sandholm, Fimea –

Välittävä ammattilainen

Voimapuuta” katselen aamuisin töihin kävellessä ja illalla töistä palatessa. Puu seisoo juurillaan vahvasti omalla paikallaan vuodenajasta riippumatta muuttaen vaan muotoaan ja ulkonäköään erilaiseksi jokaisena vuodenaikana.

 

Niin myös työelämä on suuressa murroksessa muuttuen jatkuvasti ja työntekijöiden on muututtava sen mukana. Tehdään yhdessä hyvää yhteistyötä rekrytointien ja työhyvinvoinnin parissa ja kannetaan yhteistyön tuottamia hedelmiä!

Lue lisää

  • LinkedIn Social Icon

Päämäärätietoinen rekrytoija ja ihmisten työhyvinvoinnista välittävä HR -ammattilainen!

”Muistan sen ”kutkuttavan” ja innostavan tunteen aloittaessani työt rekrytointien parissa. Siihen mennessä olin jo vuoden verran tehnyt muita henkilöstöhallinnon töitä, mutta rekrytoinnit olivat uusi kiehtova alue, josta olin jo opiskelun aikana haaveillut. Tiesin että rekrytoinnit ja ihmisten parissa tavalla tai toisella tehtävä työ on se minun juttuni.”

Minulla on vahva osaaminen lääkealan osaajien rekrytoinneista. Olen rekrytoinut henkilöitä kesäharjoittelijoista vaativiin asiantuntijatehtäviin vuodesta 2008 lähtien. Työ on hyvin antoisaa, mutta vaativaa, kahteen suuntaan tapahtuvaa viestintää.

”Rekrytoinneissa kannattaa muistaa, että jokainen tapaaminen on samalla yrityksen käyntikortti. Hakija tarkkailee haastattelussa yhtä paljon mahdollista tulevaa työnantajaa kuin haastattelija mahdollista tulevaa työntekijää. Nuoret ammattilaiset eivät ota tehtävää vastaan jos saavat ”huonon” kuvan yrityksestä tai jää yritykseen töihin, jossa on ”kurja” työskennellä. ”

Työurani aikana olen saanut kehittää itsenäni myös työhyvinvoinnin suuntaan. Olen kouluttautunut Kaiku-kehittäjäksi ja ratkaisukeskeiseksi työyhteisösovittelijaksi. Ristiriitatilanteiden sovittelussa käytetään ratkaisukeskeisiä välineitä ja etsitään tulevaisuuteen suuntaavia ratkaisuja.

 

Sovittelussa ei etsitä syyllisiä, vaan kaikilla osapuolilla on oikeus tulla ymmärretyksi ja kuulluksi. Sovittelun tavoitteena on, että osapuolet löytävät ja pystyvät sopimaan työn tekemistä edistävistä asioista.

”Suurin osa ongelmista tai ristiriidoista on ratkaistavissa jos asioista halutaan aidosti puhua ja laittaa myös itsensä likoon paremman työyhteisön saavuttamiseksi. Jokainen työntekijä on itse osa työyhteisöä ja vaikuttamassa siihen millaiseksi työyhteisö muodostuu. Johdon tuki ja suhtautuminen työhyvinvoinnin edistämiseen on ensiarvoisen tärkeää siinä onnistumisen kannalta.”

”Ihmisten onnistuminen ja hyvinvointi työssä on lähellä sydäntäni, ja näen työhyvinvoinnin edistämisen olennaisena osana tuottavaa liiketoimintaa.  Ihmisten voidessa hyvin työssään he tekevät työtään myös sydämellään eikä työ ole vaan pelkästään keino ansaita rahaa. ”

Yrittäjyyden kipinä on kytenyt minulla kauan, niinpä päätöksen tekeminen yrityksen perustamisesta oli helppo. Nyt on aika katsoa mihin omat siivet kantavat, tehdä työ mahdollisimman hyvin ja saada asiakasyrityksille hyvät oikeat ihmiset juuri heille sopiviin oikeisiin tehtäviin.

Calmen HR-palvelut Oy

Salme Kortelainen

CEO, seniorkonsultti

salme.kortelainen(at)calmen.fi
+358 445 075 523

Y-tunnus 2917420-7

Suomi

  • Facebook Social Icon
  • LinkedIn Social Icon