top of page
  • Writer's picturesalmekortelainen

Aurinko, keskikesän lämpimät päivät ja leppeät illat – on aika hetki huilata

Kesälomakausi on jo alkanut ja moni meistä jo odottaa onnellisena ja innolla tulevaa lomaa. Loma katkaisee työrupeamamme ja pääsemme nauttimaan aurinkoisista kesäpäivistä ja ihanista leppeistä kesäilloista tai muista kesään kuuluvista ihanista jutuista.


Valmistaudu lomalle lähtöösi jo ennen lomaa

Jotta pääsemme loman aikana palautumaan hetkeksi ja unohtamaan työn, kannattaa jo ennen lomalle lähtöä töissä hieman hiljentää tahtia ja alkaa asettumaan ”lomamoodiin”. Työpöytäsi ei tarvitse olla tyhjä, ennen kuin jäät lomalle. Jos töitä on paljon, priorisoi ja tee vain ne työt mitkä on aivan pakko hoitaa loppuun ennen lomaasi. Muut, ei niin kiireelliset työt voivat odottaa niiden hoitamista lomalta paluusi jälkeen. Jos töiden priorisointi ei ole mahdollista, pyydä apua esimieheltäsi.


Suunnittele töihin paluusi ja tee lomapäivinä asioita, joista itse pidät

Suunnittele työsi, miten jatkat töitä lomalta palattuasi. Laita sähköpostin lomaviestiisi, että vastailet loman aikana tulleisiin yhteydenottoihin viimeistään parin viikon sisällä lomalta palattuasi.


Monta lyhyttä lomaa vai yksi pitkä loma, valitse itsellesi sopivin

Tapoja viettää lomaa on yhtä monta kuin lomanviettäjääkin. Toiselle sopii yksi pidempi loma ja toiselle useampi lyhyt loma. Valitse mikä itselle tuntuu parhaalta ja toimivimmalta vaihtoehdolta.


Itselleni toimivin lomailuvaihtoehto, on pitää muutama lyhyt ns. miniloma, vaikka pidennetty viikonloppu, jolloin olen poissa työpöydän äärestä, enkä avaa työkonettani tai lue sähköposteja puhelimestani. Tekemällä ja keskittymällä johonkin aivan muuhun kuin työasioihin, annan omalle luovuudelle mahdollisuuden nousta pintaan. Itselläni ei luovia ajatuksia tahdo syntyä, jos ei ole rauhallisia hetkiä välillä.


Kesä on täynnä ihania hetkiä, kun vaan maltamme pysähtyä nauttimaan niistä. Kerätään voimia tulevalle syksylle. Tavoitat minut kyllä halutessasi kesänkin aikana, mutta saatan vastata hieman viiveellä.


Ihanaa kesää ja lomapäiviä Sinulle & mukavaa keskikesän juhlaa!12 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Kommentare


bottom of page