top of page
 • Writer's picturesalmekortelainen

Ennakoi ja suunnittele rekrytointi, niin onnistut ja vältät virheet 💎

Lähde liikkeelle rekrytoinnissa aikajanasta ja tarpeen suunnittelusta.

Eli ennen rekrytoinnin aloittamista suunnittele ja tee yrityksen toimintaan liittyen lyhyen ja pitkän aikavälin suunnitelma. Kun nämä on mietitty, auttaa suunnitelma valintakriteerien määrittelemisessä tilanteessa, jossa osaaja tarvitaan nopeasti. Suunnitelmaa tehdessä samalla varaudut muutoksiin ja työntekijöiden kouluttamiseen ajoissa.


Kun suunnittelet rekrytoinnin käynnistämistä, parhaan tuloksen saat, kun olet määritellyt yrityksesi pitkän ajan tarpeen. Tällöin pystyt tekemään hallitun rekrytointiprosessin, sitoutat oikeat henkilöt yrityksestäsi, pystyt käyttämään riittävän paljon aikaa rekrytointiin, hyödynnät ja käytät oikeita osaajia joko yrityksen sisältä tai ulkopuolelta ja sitoudut perehdyttämään uuden henkilön kunnolla. Jos uuden henkilön rekrytoinnissa on kyse ns. avainhenkilöstä käytä rekrytointiin aikaa tarpeeksi – älä hätiköi.


Tee tarve – ja osaamismäärittely ennen rekrytoinnin aloittamista

Tarpeen ja osaamisen määritteleminen on tärkein ja vaikein vaihe on, joten keskity tähän huolella ja käytä tavoitemäärittelyyn riittävästi aikaa.

 • Mieti yrittäjänä tai isommassa yrityksessä tiimisi kanssa huolella mitkä ovat yrityksen ja tai tiimisi tavoitteet pitkällä aikavälillä?

 • Mitkä ovat yrityksesi tiimin vahvuudet ja heikkoudet?

 • Mikä on yrityksen kannalta tarvittavaa kriittistä osaamista?

 • Mikä on se ”talentti”, jota tarvitsemme tämän kriittisen osaamisen saavuttamiseksi?

 • Miten uusi rekrytoitava henkilö täyttää nämä vaateet tai voi kasvaa täyttämään ne?

 • Mieti millainen henkilö sopii tiimiin ja yrityksen kulttuuriin eli sopiiko hakijan persoona ja arvomaailma yritykseenne?

 • Miten osaaja täydentäisi jo olemassa olevaa osaamista?

 • Mieti mitkä ovat ehdottomat kriittiset taidot ja vaatimukset uudelle osaajalle ja mitkä ominaisuudet ovat ns. plussaa?

 • Pohdi millainen henkilö pysyisi yrityksessä kolme tai viisi vuotta?

 • Millaiset osaajan uratavoitteet ovat sopusuhtaisia ja voisiko hän saavuttaa ne yrityksessäsi?

Avainhenkilön rekrytoinnissa erityistä huolellisuutta

Etenkin jos olet rekrytoimassa henkilöä avain tehtävään, pitäisi löytää juuri sitä osaamista, joka puuttuu ja ratkaisee yrityksen mahdollisen ”ongelman”. Ongelma voi olla esimerkiksi ”Miten tehostamme myynnin prosesseja”? Tavoitteen asettamisessa on keskeistä, mitä hakija on oikeasti tehnyt ja saanut aikaiseksi sekä mitä osaamista hän on tarvinnut aikaansaannoksessa.


Soita minulle, jos suunnittelet rekrytointia tai sinulla on rekrytointi tulossa, niin autan sinut liikkeelle rekrytointiprosessissa ja löydämme juuri sen oikean osaajan yritykseesi. 📞 044 507 5523.


Ennakoi ja suunnittele rekrytointi, niin onnistut ja vältät virheet CalmenHRViimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comentários


bottom of page