top of page
  • Writer's picturesalmekortelainen

Hyvää rekrytoijaa ajaa uteliaisuus niin myös minua

Mielestäni hyvästä rekrytoijasta välittyy aito kiinnostus ja innostus työhönsä. Hyvä rekrytoija ei tee työtä pelkällä rutiinilla. Minä tunnen intohimoa työhöni ja siksi jokainen rekrytointiprosessi sytyttää uteliasuuteni. Intohimoni takia seuraan paljon eri alojen tapahtumia ja markkinoita. Syvennyn aina jokaisen toimeksiantajani alaan ja selvitän, tutustun sekä analysoin mitä siellä tapahtuu. Rekrytoijan on mielestäni ymmärrettävä alaa ja sen toimintamalleja. Minulla on kyky haastaa ennakkoluulottomasti asioita ja rikkoa tarvittaessa myös vanhoja malleja. Uskallan tuoda omia näkemyksiäni perustellen esille.


Minun tehtäväni on auttaa ratkaisujen löytymisessä. Näillä eväillä voin auttaa organisaatioita löytämään paremmin heille pitkäjänteisesti toimivia ratkaisuja. Minulle tärkeä ja merkityksellinen asia on ihmisten onnistuminen ja hyvinvointi. Haluan rekrytoijana auttaa organisaatioita ja heidän ihmisiään löytämään juuri oikeita tekijöitä mukaansa. On todella ihanaa toisinaan nähdä pitkän ajan päästä kuinka onnistunut valinta on tuottanut tulosta yritykselle. Entä sitten ihmiset, jotka hakevat työtä. Jokainen on minulle tärkeä ja haluan auttaa myös heitä löytämään heille sopivan työn. Ihminen joka ei koe työtään motivoivaksi, ei innostu ja jaksa olla kiinnostunut tekemisestään ei välttämättä ole kovin pitkäjänteinen työntekijä. Sen olen oppinut matkan varrella. Nämä asiat ovat olleet minun ohjenuorani koko työhistoriani ajan. Ne ovat auttaneet minua tekemään hyviä valintoja.

Tämän takia perusasiat ovat tärkeitä miksi ja mihin yritys tarvitsee työntekijää. Millaisiin saappaisiin hänen halutaan astuvan. Kuinka hän voi auttaa yritystä osaamisensa kautta menestymään paremmin. Välttämättä kaikkea osaamista palkattavalla työntekijällä ei ole valmiina, mutta jos hänellä on motivaatiota kehittyä, niin hän saattaa olla todella pitkän matkan maratoonari. Rekrytoijana haluan aina auttaa organisaatiota löytämään oikeat saappaat ja oikean kokoiset vielä. Silloin harvoin petytään tehtyyn valintaan, ja organisaation – työntekijän suhteesta tulee antoisampi.


Lisää rekrytointeihin ja työelämään liittyviä juttuja blogissani https://www.calmen.fi/blog12 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page