top of page
  • Writer's picturesalmekortelainen

Itsenäinen Suomi täyttää tänä vuonna 106 vuotta. 💙

Alla olevassa kuvassa on lähes tuhatpäinen Hiljaisen kansan joukko, joka on Reijo Kelan suunnittelema ympäristötaideteos Suomussalmella. Oma äitini oli kotoisin Suomussalmelta Raatteentieltä, joten maisema on tuttu itselleni. Olenhan itse myös nuoruuteni Suomussalmella Ämmänsaaressa asunut.


Aikana, kun en ole enää asunut Suomussalmella ja lomailin Raatteentiellä, jollakin tavalla talvisodan muistot olivat eri tavalla jotenkin konkreettisemmin läsnä koko ajan. En tiedä johtuuko tämä siitä, että isoisäni puhui paljon sodan ajan tapahtumista ollessani pieni, jonka takia, paikka ja kuullut asiat yhdistyvät siellä ollessani. Samoin oma äitini kertoi sodan ajan tapahtumista, evakkoon lähtemisestä, miinojen pelkäämisestä metsässä liikkuessa jne.


Nyt Ukrainassa käytävän sodan myötä, sota on läsnä meillä kaikilla uutisissa lähes päivittäin. Suomi on puolustamisen arvoinen ja sitä kannattaa puolustaa. Nöyrimmät kiitokset Suomen itsenäisyyden puolesta taistelleille. 🙏 Hyvää itsenäisyyspäivää Suomi! 💙


Itsenäinen Suomi täyttää tänä vuonna 106 vuotta. 💙
Itsenäinen Suomi täyttää tänä vuonna 106 vuotta. 💙

2 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page