top of page
  • Writer's picturesalmekortelainen

Luonto herättää luovuuden – luovuus auttaa reagoimaan jatkuviin muutoksiin työelämässä


Tällä viikolla seurasin kurkien lentoa muille maille happihyppelylenkillä työpäivän lomassa. Ihastuneena katselin kurkien lentoa hienossa muodostelmassa. Näytti siltä, että kurjet tekivät saumatonta yhteistyötä keskenään ja jokainen iso lintu tiesi tarkalleen paikkansa muodostelmassa. 💎Aivan samoin kuin hyvin toimivassa tiimissä, jokainen tiimin jäsen tietää oman työtehtävänsä ja vastuunsa sekä auttaa ja tukee muita tarvittaessa. 💎


Olen tehnyt paljon töitä vapaa-ajanasunnolta käsin ja viettänyt vapaa-aikaa maalla viimeisen parin vuoden aikana. Olen aina pitänyt luonnossa ja metsässä liikkumisesta. En osaa sanoa johtuuko itselläni luonnon ja metsän vetovoima lapsuudessa paljon luonnon keskellä vietettyyn aikaan vai mihin. Täältä maalta käsin töitä tehdessä, luonnon seuraaminen on ollut paljon helpompaa ja luonto on ja on ollut koko ajan läsnä. Niin aurinkoisena kuin sateisenakin päivänä ja jokaisena vuodenaikana.


Luonnossa on jotakin itseä suurempaa, voimaannuttavaa ja rauhoittavaa. Metsässä samoillessa, sinä hetkenä suureltakin tuntuvat mieltä askarruttavat asiat, asettuvat omaan mittasuhteeseensa ja stressin taso vähenee. Metsälenkin jälkeen oloni on rauhallinen ja piristynyt samaan aikaan. Olen kuin eri ihminen, kuin lenkille lähtiessä. 😍 Metsä ja luonnossa liikkuminen ovat itselleni mm yksi stressinhallintakeino.


Metsälenkit luonnossa, ruokkivat itselleni hyvän olon lisäksi myös luovuutta. Luovuutta ruokkivia asioita ovat itselläni lisäksi taide ja kaikki esteettiset asiat. Tuntuu, että luovuutta ja ”tilanneherkkyyttä” tarvitaan nykypäivän työelämässä yhä enemmän ja enemmän.


Vaikka ihmisten kanssa työskentely energisoi minua ja se on minun juttuni 🙌, tasapaino säilyy itselläni, antamalla aikaa myös luovuutta ruokkiville asioille ja tekemiselle. Uusia ajatuksia ja ideoita pulpahtelee pintaan näin enemmän. Ratkaisua vaativiin asioihin ratkaisun löytäminen on myös helpompaa. Eli sopivassa suhteessa näitä kaikkia. 💜


Millaisista asioista sinä saat itsellesi luovuutta ja energiaa?


Tittelit ja hierarkia eivät merkitse mitään, kun etsimme luovuutta ja inspiraatiota.”

― Ed Catmull, Pixar.
Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

תגובות


bottom of page