top of page
  • Writer's picturesalmekortelainen

Nyt on työpaikkoja tarjolla niin vakituisille kuin kesätyöläisillekin

Medioissa on tuotu lähiaikoina esille kesätyöpaikkojen määrän kasvusta. Niitä on nyt enemmän kuin viime kesänä tarjolla. Hakuaika on nyt juuri parhaimmillaan, ja siinä kisassa nopeat syövät hitaat. Joten aktivoidu etsimään paikkaa nyt jo, ei vasta huhti-toukokuussa. Silloin paikat on jo täytetty. Hyvistä paikoista myös kilpaillaan, joten nopeimmat ja aktiivisimmat ovat aina etulyöntiasemassa.


Työmarkkinoilla on tällä hetkellä työntekijöillä valinnan mahdollisuuksia paljon. Varsinkin tuottavan työn työntekijöistä on pulaa. Työpaikkaa vaihtava saattaa voida valita mihin haluaa töihin. Tarjonnassa on toki alakohtaisia eroja, mutta parhaimmillaan joillain työnantajilla on tarjolla kymmeniä tai jopa satoja paikkoja. Koronan johdosta työttömäksi jääneidenkin on helpompi nyt löytää uusi työpaikka.


Katsoin äsken Oikotieltä, siellä oli Uudenmaan alueella noin 14 442 työpaikkaa auki. Duunitoriin laitoin hakuun Uudenmaan alueen kesätyöpaikat, näitä oli auki 1748 kpl. Näistä yli 490 oli tullut hakuun viimeisen seitsemän vuorokauden aikana. Määrä on myös kesätyöpaikoissa huomattavasti suurempi kuin tuo luku, koska yhdellä ilmoituksella saatetaan hakea kymmeniä tai jopa satoja työntekijöitä.


Jos haluat töihin, tee hakemuksesi jokaiselle työnantajalle räätälöidysti kiinnostavaksi

Älä lähetä vain pelkkää CV:tä, vaan tee kunnollinen hakemus. Jos olet hakenut työpaikkaa jo jonkin aikaa, muistathan päivittää myös cv:si ajan tasalle. Näin välittyy kuva, että olet tosissasi hakemassa juuri tätä työpaikkaa etkä hae työpaikkoja ”haulikolla ampuen”.


Erotu muista kertomalla hakemustasi lukevalle työnantajalle tai rekrytoijalle:

· miksi juuri sinä olet paras valinta kyseiseen tehtävään

· missä olet hyvä ja mitkä ovat vahvuuksiasi sekä missä sinun ehkä pitäisi kehittää taitojasi kyseistä työpaikkaa silmälläpitäen

· miksi haet juuri tähän yritykseen ja tätä tehtävää

· mikä sinua innostaa ja motivoi juuri tässä avoimessa työpaikassa

· mistä vahvuuksistasi on hyötyä juuri tähän tehtävään ja juuri tälle työnantajalle

· mitä sinä voit antaa yritykselle ja mitä osaamista toisit mukanasi yritykselle.


Yllä olevat kohdat pätevät niin työpaikkaa vaihtavalle/hakevalle kuin kesätyöpaikan hakijalle.

Eli tuo esille mitä osaamisessasi on sellaista, joka hyödyntää työnantajaa. Kerro omista kiinnostuksen kohteistasi sekä oppimisen motivaatiosta. Mitä sinä haluat oppia tulevaisuudessa? Tuo rohkeasti esille myös kesätyöhakemuksessasi, kuinka täytät hakuilmoituksen vaatimukset.


Perehdy yritykseen ja hakuilmoitukseen sekä ota selvää millaista osaamista ja henkilöä haetaan

Mieti, mitä hän toivoo, etsii ja millaista osaamista tehtävään halutaan. Kuinka sinä pystyt vastaamaan niihin? Voit nostaa omia vahvuuksiasi esille työnantajan toiveiden kautta. Uskalla tuoda rohkeasti myös omaa persoonaasi esille hakemuksessasi. Persoonallinen hakemus huomataan paremmin hakemusten joukosta ja se ainakin luetaan. Mietitty ja persoonallisesti kirjoitettu hakemusteksti herättää lukijan huomion jo ihan ensimmäisistä riveistä alkaen. Tämä on jo ensimmäinen ”voitto”, jos saat kiinnostuksen herätettyä hakemuksellasi. Voit päästä haastatteluun. Haastattelussa sinulla on mahdollisuus vaikuttaa haastattelijaan tuomalla esiin hyviä puoliasi ja osaamistasi sekä kertomalla mitä hyötyä sinusta on yritykselle.


Hakemusta voi myös miettiä visuaalisesti. Sen ei ole pakko olla vain tekstiä tekstin perään. Siinä voi olla mukana myös kuvaa tai muuta visuaalista elementtiä, joka tukee hakemusta. Visuaalisin keinoin voi myös tehdä hakemuksesta persoonallisen. Liikaa ei kannata ”koristella”, koska silloin ydinasiat saattavat jäädä huomaamatta.


Tuo rohkeasti oma persoonasi esille ja ole sinnikäs

Vaikka verkko on pullollaan erilaisia cv ja hakemusmalleja, ole oma ihana itsesi ja erotu rohkeasti joukosta. Laadi selkeä ja helposti luettava cv ja laita hakemus haluamaasi paikkaan. Älä heti heitä kirvestä kaivoon, jos ensimmäinen hakemuksesi ei tärppää. Tee monta hakemusta. Kesätyön hakeminen varsinkin saattaa olla jännittävää tekemistä. Jos olet epävarma, pyydä jotain toista henkilöä tai vaikka ystävääsi lukemaan hakemuksesi ja antamaan kommentit. Saat toisen näkemyksen omasi lisäksi, millainen hakemuksesi on ja kolahtaako se.


Antoisia kokemuksia teille, jotka olette hakuhousut jalassa ja onnea työnhakuprosessissasi!

8 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page