top of page
  • Writer's picturesalmekortelainen

Rekrytoijan vinkkejä työnhakijalle

Edellisessä blogikirjoituksessani kirjoitin eri elämän vaiheiden vaikutuksesta työnhakuun ja työpaikan saamiseen. Tässä kirjoituksessa muutamia vinkkejä, joiden avulla helpotat uuden työpaikan saamista.


1. Luo sosiaalisen median profiilit. Älä unohda LinkedInin pitämistä ajan tasalla. Se lisää näkyvyyttäsi ja voit tuoda itseäsi näkyväksi sen kautta. Siellä on myös helppo rakentaa verkostoa itselle sekä hakea työpaikkaa.


2. Verkosto on pääomaasi, kun tarvitset kontakteja. Mitä laajemmin olet verkostoitunut, sitä enemmän sinulla on kontakteja, joita hyödyntää. Et voi tietää kuka tuntee kenetkin ja suosittelee sinua.


3. Kouluttaudu ja hyödynnä osaamistasi. Kaikki koulutukset kehittävät sinua ja minulle rekrytoijana ne kertovat, että haluat oppia uutta sekä kehittää itseäsi. Kouluttautuminen kertoo myös aktiivisuudestasi.


4. Ole aktiivinen, älä jää odottamaan, että sinut löydetään. Uskalla olla rohkeasti yhteydessä työnantajiin, rekrytoijiin.


5. Pidä tekniset taidot ajan tasalla. Ne ovat tänä päivänä valttikortteja, ja moni helposti ajattelee, ettei ikääntyvä opi samalla tavalla enää teknisiä asioita. Sehän ei pidä paikkaansa, mutta sinun on myös näytettävä kiinnostuksesi teknisiin taitoihin.


6. Uskalla kertoa rohkeasti mitä kaikkea osaat. Kuinka paljon sinulla on kokemusta ja millaista kokemusta. Kuvaille osaamistasoasi totuudenmukaisesti.


7. Uskalla tuoda esille, kuinka voit organisaatiota hyödyntää osaamisesi kautta sekä mitä kaikkea pystyt tarjoamaan haettuun tehtävään.


8. Tuo esille omaa sitoutumistasi työtä hakiessasi sekä millaisissa asioissa haluat edelleen kehittyä sekä oppia uutta.


9. Hae työpaikkaa mieluummin harkitusti kuin ”haulikolla ampumalla.”. Tutki ja tunnustele onko työpaikka ja yritys juuri sellainen, jossa haluaisit työskennellä ja johon sinun osaamisesi tuo lisäarvoa.


10. Älä lannistu.


Usko itseesi, osaamiseesi, vahvuuksiisi, sillä jos sinä et usko niihin ei kukaan mukaan usko.Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Commentaires


bottom of page