top of page
  • Writer's picturesalmekortelainen

Rekrytointi kesäaikaan ☀️ hyviä ja huonoja puolia ⚖️

Kesä on monille rentoutumisen ja lomailun aikaa, mutta voiko se olla myös otollinen ajankohta rekrytointien tekemiseen? Tarkastelen rekrytointien tekemistä kesällä, sen hyviä ja huonoja puolia tässä kirjoituksessa.


Hyviä puolia 🔺


  • Kesäaikaan monet yritykset vähentävät rekrytointien toteuttamista, koska kesälomat voivat hidastaa prosessin läpiviemistä. Kesällä rekrytointia tekevät yritykset voivat kuitenkin hyötyä kesäajasta, koska silloin on vähemmän kilpailua parhaista ehdokkaista. Olet kesällä rekrytoijana etulyöntiasemassa niihin hakijoihin nähden, ketkä eivät halua odottaa syksyyn uudessa työpaikassa töiden aloittamista.

  • Kesäaikana uudessa työpaikassa aloittava työntekijä voi saada pehmeämmän aloituksen työsään, koska työtahti voi olla rauhallisempi, jolloin uuden työntekijän mukautuminen työympäristöön on helpompaa ja työtehtävien haltuun ottaminen on nopeampaa.

  • Yritysten järjestämät kesätapahtumat ovat oiva paikka uudelle työntekijälle tutustua uusiin työkavereihin ja päästä nopeammin osaksi työyhteisöä.


Huonoja puolia 🔻


  • Avainhenkilöiden kesälomat voivat viivästyttää haastatteluiden pitämistä ja hidastaa päätöksien tekemistä. Odottelu ja tiedon saamisen hitaus voi olla turhauttavaa etenkin hakijoille.

  • Suomen kesä on lyhyt ja kesäaikaan on paljon erilaisia aktiviteetteja tarjolla kesälomien lisäksi. Tämä voi näkyä hakijapoolissa vähempänä hakijoiden määränä. Kaikki potentiaaliset hakijaehdokkaat eivät ole niin hyvin tavoitettavissa kuin muina vuodenaikoina. Avoimella haulla haettaessa myös hakuaikaa voi olla tarpeellista jatkaa ja miettiä eri hakukanavia.

  • Kesäaikaan uudessa työtehtävässä aloittavalla työntekijällä voi olla vähemmän tukea ja perehdytystä saatavilla, kun työkaverit ovat lomalla. Tämä voi hidastaa uuden työntekijän työtehtävien haltuun ottamista.  Rekrytoivan esihenkilön on hyvä varmistaa, että perehdytyssuunnitelma on hyvin laadittu ja että uusi työntekijä saa riittävästi tukea.

  • Resurssit rekrytointien toteuttamiseen kesäaikaan voivat olla pienemmät kuin muina aikoina.


Rekrytointi kesäaikaan toimii hyvin, kun suunnittelet rekrytoinnin toteuttamisen huolellisesti. Huomioi kesäajan erityispiirteet ja käytössä olevat resurssit sekä pidä kaikki osapuolet ajan tasalla koko rekrytointiprosessin ajan.


Ulkopuolisena rekrytoijana minun tehtäväni on arvioida asiakkaan tarpeet ja resurssit sekä tehdä rekrytointisuunnitelma, joka ottaa huomioon kesäkauden erityispiirteet. Kun rekrytointisuunnitelma on huolella mietitty, kesä voi olla erinomainen ajankohta löytää ja palkata uusia huippuosaajia. Jos yritykselläsi on rekrytointitarpeita, autan mielelläni. Tehdään yhdessä onnistuneita rekrytointeja. 💎


Rekrytointi kesäaikaan ☀️ hyviä ja huonoja puolia ⚖️
Rekrytointi kesäaikaan ☀️ hyviä ja huonoja puolia ⚖️

3 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page