top of page
  • Writer's picturesalmekortelainen

Salaperäinen suorahaku – milloin se on hyvä valinta ? 👀

Talouselämän yskiessä sen vaikutukset heijastuvat myös suorahakuihin ja rekrytointimarkkinaan. Taloustilanteesta huolimatta suorahaku on toimiva ja jatkuvasti yleistyvä vaihtoehto löytää osaaja yritykseen tai organisaatioon.


 Suorahaun yleistyminen hakumenetelmänä on riisunut verhoa #suorahaun salaperäisyydestä. Silti #suorahaku on edelleen sensitiivinen prosessi, jossa osaajia houkutellaan tai ”herätellään” avoimiin tehtäviin, ilman avoimen työpaikan julkaisemista hakukanavissa.

 

Millaisissa tilanteissa suorahaku on hyvä vaihtoehto osaajan löytämiseksi? 🔎

  • Yrityksessä tai organisaatiossa on tilanne, jossa kaivataan ulkopuolisen ammattilaisen näkemystä, sparrausta tai näkökulmia millaisella hakuprosessilla tai henkilövalinnoilla asetettuihin strategisiin tavoitteisiin päästään.

  • Tilanne on niin sensitiivinen, että haku on helpointa toteuttaa hygieniasyistä hiljaisesti ulkopuolisen suorahakukonsultin toimesta.

  • Esihenkilön tai yrityksen omistajalla ei ole ydintyöltänsä aikaa itse hoitaa aikaa vievää rekrytointia ja valintaprosessia tai yrityksen sisältä ei löydy osaamista rekrytoinnin hoitamiseen.

  • Yrityksen oma haku ei ole tuottanut toivottuja tuloksia eli ei ole löytynyt potentiaalisia hakijoita.

  • Yritys haluaa suorahakuja tekevän ammattilaisen näkemyksen ja osaaminen käyttöönsä, joka takaa parhaan lopputuloksen.

 

Hyvän työnantajakuvan ja hyvin hoidetun suorahakuprosessin merkitys? 💯

Hyvällä työnantajakuvalla on merkitystä osaajien houkuttelemisessa avoimiin työpaikkoihin nykypäivänä. Työnantajakuvan kehittämisen lisäksi työntekijäkokemuksella ja hyvin hoidetulla #suorahaku - tai rekrytointiprosessilla on merkitystä millaisen kuvan yrityksestä tai organisaatiosta huippuosaaja tai työnhakija saavat ja millaisen kuvan he luovat itselleen.

 

Näillä asioilla on suuri merkitys, kuinka kiinnostuneista he ovat yrityksestä tai orgnistiosta työpaikan tarjoajana. Tämä seikka monesti unohdetaan ja saatetaan ajatella, että kyllähän kaikki hakijat meidät tuntevat ja haluavat meille töihin. Mutta todellisuus voikin olla muunlainen.

 

Voit lukea lisää suorahauista verkkosivuiltamme. Tässä linkki blogiin, jossa kerron, mitä kannattaa huomioida suorahakukonsultin valinnassa? https://www.calmen.fi/post/suorahakukonsultin-valinnan-kriteerej%C3%A4 Jos sinulle heräsi kysymyksiä suorahakuprosessiin liittyen, niin varaa ilmainen konsultaatio, tai ota yhteyttä soittamalla tai sähköpostitse, niin katsotaan miten voin olla sinulle avuksi. 🙏


Tulos tehdään sopivilla ja osaavilla työntekijöillä! 🤩 💰

 


Salaperäinen suorahaku – milloin se on hyvä valinta? 👀
Salaperäinen suorahaku – milloin se on hyvä valinta? 👀

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page