top of page
  • Writer's picturesalmekortelainen

Työyhteisössä riitoja tulee ja menee, mutta sopiminen luo jotain pysyvää.

Pieniä kuin suuriakin ristiriitatilanteita on aina ollut ja tulee olemaan työyhteisöissä. Niiden kanssa voi oppia toimimaan ja kääntää ne kunnioittavaan toisen kohtaamiseen ja kuunteluun.

Juuri näissä ristiriitatilanteissa työyhteisösovittelu toimii sillanrakentajana parempaan työyhteisön toimivuuteen, jossa vuorovaikutus kehittyy ja työn tulokset paranevat.


Milloin työyhteisösovittelu on oikea väline ristiriitatilanteen ratkaisemiseen?


☘️ Sovittelu auttaa, kun tilanne on niin solmussa, ettei riitaa, ristiriitaa tai konfliktia pystytä omin voimin korjaamaan ja tarvitaan ulkopuolista apua.


☘️Sovittelu sopii tilanteisiin, kun ihmisten välinen kommunikointi ei toimi ja tilanne häiritsee työn tekemistä.


☘️Sovittelusta on apua, kun joku työyhteisössä kokee epäasiallista käytöstä itseään kohtaan tai tuntee itsensä kiusatuksi.


☘️Sovittelun avulla voidaan ratkaista ongelmia ja määritellä yksilöiden ja ryhmien välisiä suhteita uudelleen, terveellä tavalla, jolloin se ennalta ehkäisee isompien ristiriitojen ja konfliktien syntymästä.


Aina ei tarvitse olla vielä edes konfliktia, mutta jos tilanne mietityttää tai vaivaa, niin silloin se kannattaa ratkaista, jotta konflikti ei pääse syntymäänkään. Mikäli joku asia askarruttaa sinua ja tuntuu siltä, että työyhteisössäsi on tarvetta sillanrakentajalle ratkomaan ja kehittämään työyhteisön hyvinvointia, otahan yhteyttä. ☘️


Voidaan yhdessä miettiä, mitä kannattaa tehdä. Yksin ei kannata näitäkään asioita jäädä miettimään. Palveluvaihtoehtoja löytyy ja joskus pelkkä keskustelukin auttaa. Katso lisää verkkosivuiltani: https://www.calmen.fi/tyoyhteisosovittelu ja tilaa maksuton työyhteisösovittelun kartoitus.


Lähdetään pienistä asioista liikkeelle ja luodaan toimivampaa työyhteisöä. Kun kohdataan toinen toisemme, ollaan aidosti läsnä ja kuunnellaan mitä toisella on sanottava. Hymyillään & tervehditään työkavereita ja asiakkaita aamulla työpaikalle tai tapaamiseen saapuessamme ja kohdatessamme. Pieniä asioita, mutta nämä pienet asiat säteilevät niin paljon positiivista energiaa. 💚☘️ 💚
Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page