salmekortelainen

27. marras 2023

Suorahaku on investointi tulevaan 🙌

PĂ€ivitetty: 28. marras 2023

Haetko osaajia yritykseesi mieluummin avoimen haun vai suorahaun kautta hiljaisesti vai tapauskohtaisesti yhdistÀen molempia? Millaisia kokemuksia sinulla on suorahausta?

Suorahaku eli headhunting on yksi tehokkaista tavoista löytÀÀ oikeat osaajat avoimiin työtehtĂ€viin. Suorahaku on prosessi, jossa etsitÀÀn tai niin sanotusti ”kĂ€sin poimitaan” sopivia ehdokkaita avoimeen tehtĂ€vÀÀn verkostojen, kontaktien ja eri kanavien kautta. TĂ€mĂ€ rekrytointimenetelmĂ€ soveltuu sensitiivisiin tilanteisiin, kun halutaan etsiĂ€ avainhenkilöÀ hiljaisesti. Itse kĂ€ytĂ€n suorahakua myös avoimen haun yhteydessĂ€ useasti.

MikĂ€ on suorahaku? ❓

Suorahaku perustuu siihen, ettÀ rekrytoija ymmÀrtÀÀ asiakkaan liiketoimintaa ja tarpeita syvÀllisesti. Huolellisesti toteutetun toimeksiantokeskustelun perusteella suorahakukonsultti metsÀstÀÀ yritykselle sopivia ammattilaisia, joiden osaaminen ja persoona soveltuu myös organisaation kulttuuriin. Suorahaulla pyritÀÀn löytÀmÀÀn yritykselle parhaat ammattilaiset. Suorahakukonsultin tehtÀvÀnÀ on antaa totuudenmukainen kuva tehtÀvÀstÀ ja yrityksestÀ mahdolliselle kandidaatille ja saada paras kandidaatti kiinnostumaan tehtÀvÀstÀ.

Miksi suorahaku on tehokasta? 💯

Suorahaku voi olla perinteistÀ hakumenettelyÀ tehokkaampi prosessi. Se antaa mahdollisuuden etsiÀ passiivisia työnhakijoita. Suorahaku on erityisen hyödyllinen korkeamman tason tehtÀvien tÀyttÀmisessÀ, mutta se voi toimia hyvin kaikilla organisaation tasoilla.

Suorahaku on nykypÀivÀnÀ kÀynyt lÀpi muutoksen, ja digitaalisen aikakauden myötÀ sen toteuttaminen on helpottunut. Verkostot, sosiaalinen media, erityisesti LinkedIn, tarjoaa tehokkaan kanavan potentiaalisten ehdokkaiden löytÀmiseen.

Suorahaun avulla löydetÀÀn myös hakijat, ketkĂ€ eivĂ€t vielĂ€ tiedĂ€ hakevansa uusia haasteita 💜

Suorahaku mahdollistaa myös sen, ettÀ osaajia voidaan löytÀÀ, vaikka he eivÀt ole aktiivisesti hakeutumassa avoimiin tehtÀviin. Eli suorahaku pyrkii löytÀmÀÀn passiivisia työnhakijoita tai osaajia kilpailijoilta. Monilla aloilla, joissa erityisosaaminen on kapealla ryhmÀllÀ, suorahaku voi olla ainoa keino löytÀÀ tarvittava osaaja. Vaikka passiiviset työnhakijat eivÀt vÀlttÀmÀttÀ ilmoita itsestÀÀn aktiivisesti, he voivat olla erittÀin kiinnostuneita uusista mahdollisuuksista, kun heitÀ lÀhestytÀÀn.

Suorahaku on investointi tulevaan 💰

Suorahaku on investointi tulevaan kuin myös rekrytointikin. Suorahaku vaatii huolellista suunnittelua ja tiimityötÀ yrityksen ja suorahakukonsultin vÀlillÀ. Ensin kÀydÀÀn lÀpi tehtÀvÀn vaatimukset, yrityksen tilanne, toimintakulttuuri ja arvot. Suorahakukonsultti tekee hakuprofiilin ja etsii siihen sopivia osaajia. Suorahaku voi nÀyttÀytyÀ hieman kuin 'salapoliisityöltÀ', mutta se on antoisaa, kun oikea henkilö löytyy. Suorahakukonsultin pitÀÀ kyetÀ löytÀmÀÀn ja poimimaan juuri heidÀt, parhaat helmet ehdokkaiden joukosta ja arvioimaan heidÀn sopivuutensa tehtÀvÀÀn ja yritykseen.

Suorahaku auttaa osaajista kilpailtaessa đŸ”„

Kun kilpailu osaajista kiristyy ja osaamistarpeet muuttuvat vaativammiksi, suorahaku on vÀlttÀmÀtöntÀ. Se on ratkaisu tilanteisiin, joissa yrityksen oma haku ei tuota tuloksia tai osaajaa halutaan hakea hiljaisesti pitÀmÀttÀ ÀÀntÀ ja tuomatta julkisesti esille, millaista osaajaa ollaan etsimÀssÀ.

Suorahakukonsultti kÀyttÀÀ kaikkia mahdollisia kanavia löytÀÀkseen oikeat osaajat. Osaajien nÀkyvyys sosiaalisessa mediassa, erityisesti LinkedInissÀ, on avainasemassa. Suorahaku on investointi, joka voi nopeuttaa rekrytointiprosessia ja auttaa yritystÀ saamaan parhaat osaajat.

Lopuksi vinkki kaikille työnhakijoille: pitÀkÀÀ somenÀkyvyytenne kunnossa! Parantakaa mahdollisuuksianne tulla löydetyksi avainsanojen avulla. Jatkuva oppiminen ja oman osaamisen pÀivittÀminen ovat avaintekijöitÀ nykypÀivÀn työmarkkinoilla.

Suorahakuun liittyvĂ€t juttuni löydĂ€t blogistani. TĂ€ssĂ€ yksi niistĂ€: ”Kolme tĂ€rkeÀÀ asiaa, kun ostat suorahakukonsultin” https://www.calmen.fi/post/kolme-t%C3%A4rkeint%C3%A4-asiaa-kun-ostat-suorahakukonsultin Tarvittaessa olen valmis tarjoamaan ammattitaitoani avuksesi. Ota yhteyttĂ€, jos tarvitset apua osaajan hakuun. Tavoitat minut helposti puhelimitse 044 507 5523 tai sĂ€hköpostitse salme.kortelainen@calmen.fi sekĂ€ WhatsAppin kautta. Upeaa työviikon jatkoa Sinulle & tehdÀÀn onnistuneita hakuja!! 💎

Suorahaku on investointi tulevaan 🙌

    140
    1