top of page
  • Writer's picturesalmekortelainen

Suorahaku on investointi tulevaan ūüôĆ

Haetko osaajia yritykseesi mieluummin avoimen haun vai suorahaun kautta hiljaisesti vai tapauskohtaisesti yhdistäen molempia? Millaisia kokemuksia sinulla on suorahausta?


Suorahaku eli headhunting on yksi tehokkaista tavoista l√∂yt√§√§ oikeat osaajat avoimiin ty√∂teht√§viin. Suorahaku on prosessi, jossa etsit√§√§n tai niin sanotusti ‚ÄĚk√§sin poimitaan‚ÄĚ sopivia ehdokkaita avoimeen teht√§v√§√§n verkostojen, kontaktien ja eri kanavien kautta. T√§m√§ rekrytointimenetelm√§ soveltuu sensitiivisiin tilanteisiin, kun halutaan etsi√§ avainhenkil√∂√§ hiljaisesti. Itse k√§yt√§n suorahakua my√∂s avoimen haun yhteydess√§ useasti.


Mik√§ on suorahaku? ‚Ěď

Suorahaku perustuu siihen, että rekrytoija ymmärtää asiakkaan liiketoimintaa ja tarpeita syvällisesti. Huolellisesti toteutetun toimeksiantokeskustelun perusteella suorahakukonsultti metsästää yritykselle sopivia ammattilaisia, joiden osaaminen ja persoona soveltuu myös organisaation kulttuuriin. Suorahaulla pyritään löytämään yritykselle parhaat ammattilaiset. Suorahakukonsultin tehtävänä on antaa totuudenmukainen kuva tehtävästä ja yrityksestä mahdolliselle kandidaatille ja saada paras kandidaatti kiinnostumaan tehtävästä.


Miksi suorahaku on tehokasta? ūüíĮ

Suorahaku voi olla perinteistä hakumenettelyä tehokkaampi prosessi. Se antaa mahdollisuuden etsiä passiivisia työnhakijoita. Suorahaku on erityisen hyödyllinen korkeamman tason tehtävien täyttämisessä, mutta se voi toimia hyvin kaikilla organisaation tasoilla.

Suorahaku on nykypäivänä käynyt läpi muutoksen, ja digitaalisen aikakauden myötä sen toteuttaminen on helpottunut. Verkostot, sosiaalinen media, erityisesti LinkedIn, tarjoaa tehokkaan kanavan potentiaalisten ehdokkaiden löytämiseen.


Suorahaun avulla l√∂ydet√§√§n my√∂s hakijat, ketk√§ eiv√§t viel√§ tied√§ hakevansa uusia haasteita ūüíú

Suorahaku mahdollistaa myös sen, että osaajia voidaan löytää, vaikka he eivät ole aktiivisesti hakeutumassa avoimiin tehtäviin. Eli suorahaku pyrkii löytämään passiivisia työnhakijoita tai osaajia kilpailijoilta. Monilla aloilla, joissa erityisosaaminen on kapealla ryhmällä, suorahaku voi olla ainoa keino löytää tarvittava osaaja. Vaikka passiiviset työnhakijat eivät välttämättä ilmoita itsestään aktiivisesti, he voivat olla erittäin kiinnostuneita uusista mahdollisuuksista, kun heitä lähestytään.


Suorahaku on investointi tulevaan ūüíį

Suorahaku on investointi tulevaan kuin myös rekrytointikin. Suorahaku vaatii huolellista suunnittelua ja tiimityötä yrityksen ja suorahakukonsultin välillä. Ensin käydään läpi tehtävän vaatimukset, yrityksen tilanne, toimintakulttuuri ja arvot. Suorahakukonsultti tekee hakuprofiilin ja etsii siihen sopivia osaajia. Suorahaku voi näyttäytyä hieman kuin 'salapoliisityöltä', mutta se on antoisaa, kun oikea henkilö löytyy. Suorahakukonsultin pitää kyetä löytämään ja poimimaan juuri heidät, parhaat helmet ehdokkaiden joukosta ja arvioimaan heidän sopivuutensa tehtävään ja yritykseen.


Suorahaku auttaa osaajista kilpailtaessa ūüĒ•

Kun kilpailu osaajista kiristyy ja osaamistarpeet muuttuvat vaativammiksi, suorahaku on välttämätöntä. Se on ratkaisu tilanteisiin, joissa yrityksen oma haku ei tuota tuloksia tai osaajaa halutaan hakea hiljaisesti pitämättä ääntä ja tuomatta julkisesti esille, millaista osaajaa ollaan etsimässä.


Suorahakukonsultti käyttää kaikkia mahdollisia kanavia löytääkseen oikeat osaajat. Osaajien näkyvyys sosiaalisessa mediassa, erityisesti LinkedInissä, on avainasemassa. Suorahaku on investointi, joka voi nopeuttaa rekrytointiprosessia ja auttaa yritystä saamaan parhaat osaajat.

Lopuksi vinkki kaikille työnhakijoille: pitäkää somenäkyvyytenne kunnossa! Parantakaa mahdollisuuksianne tulla löydetyksi avainsanojen avulla. Jatkuva oppiminen ja oman osaamisen päivittäminen ovat avaintekijöitä nykypäivän työmarkkinoilla.


Suorahakuun liittyv√§t juttuni l√∂yd√§t blogistani. T√§ss√§ yksi niist√§: ‚ÄĚKolme t√§rke√§√§ asiaa, kun ostat suorahakukonsultin‚ÄĚ https://www.calmen.fi/post/kolme-t%C3%A4rkeint%C3%A4-asiaa-kun-ostat-suorahakukonsultin Tarvittaessa olen valmis tarjoamaan ammattitaitoani avuksesi. Ota yhteytt√§, jos tarvitset apua osaajan hakuun. Tavoitat minut helposti puhelimitse 044 507 5523 tai s√§hk√∂postitse salme.kortelainen@calmen.fi sek√§ WhatsAppin kautta. Upeaa ty√∂viikon jatkoa Sinulle & tehd√§√§n onnistuneita hakuja!! ūüíé

Suorahaku on investointi tulevaan ūüôĆ
Suorahaku on investointi tulevaan ūüôĆ

14 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Commentaires


bottom of page