top of page
  • Writer's picturesalmekortelainen

Loma tuli, loma meni – ihana arki alkaa

Loma on ihanaa latautumisen aikaa. Kesä on ollut upea ja nyt aion palata taas sorvin ääreen. Loma antaa aina uutta energiaa, joka kantaa hedelmää arjen jaksamiseen. Oletko sinä ehtinyt lomailla ja ladata akkujasi? On lomasi ollut millainen tahansa, vielä on monta pitkää kesäiltaa ja viikonloppua tulossa. Näitäkin voi hyödyntää ja kerätä voimia omaan jaksamiseen.


Kukaan meistä ei vielä tiedä mitä tämä syksy tuo tullessaan. Korona saattaa kurittaa meitä vielä pidemmän aikaa. On ollut uutisointia tartuntojen noususta, lomautuksista, irtisanomisista ja taloudellisesta taantumasta. Tilanne on haasteellinen, ja saattaa vielä vaikuttaa työntekoon pidemmän aikaa. Moni toimiala on saanut uutta potkua koronasta ja osa taas vastaavasti joutunut kiristämään budjetin lukuja. Osalle aloja rekrytoidaan kiihtyvällä tahdilla lisää henkilökuntaa. Osa yrityksistä joutuu kehittämään ja mukauttamaan toimintaansa koronan vaikutusten myötä. Viime viikolla uutisoitiin teknologiateollisuuden haasteista ja kuinka koronan vaikutukset alkavat näkyä siellä vasta nyt syksyllä ja talvella. Työelämää ei voi kuitenkaan pysäyttää ja vain odotella mitä tapahtuu. On katsottava tulevaisuuteen, koska tapahtuu sitten mitä tahansa, elämä ei pysähdy koronaan.


Kaiken tämän keskellä palautuminen lomalta töihin on tärkeää. Tänä vuonna se on ehkä tärkeämpää kuin koskaan ennen. Älä anna kaikkien viestien vaikuttaa sinuun. Varsinkin negatiiviset uutiset vaikuttavat helposti lamaannuttavasti, ja saattavat aiheuttaa jopa pelkoa arjen alkamisesta. Palaa rohkeasti lomalta töihin. Anna aivoillesi pehmeä lasku, jos se on vain mahdollista. Vältä ylikuormittamasta aivojasi heti ensimmäisestä päivästä lähtien. Hengitä syvään ja ajattele, olet sama loistava osaaja, työntekijä kuin ennen lomaa. Ei taitosi ja osaamisesi ole mihinkään loman aikana kadonnut. Minäkin totesin, että osaamiseni on vain vahvistunut loman aikana.

Ihania elokuun päiviä, nautitaan vielä näistä.


17 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Commentaires


bottom of page