top of page
  • Writer's pictureSalme Kortelainen

Ujot esiin työpaikoilla

HS 13.6.2019 Henkilö Liisa Keltinkangas-Järvinen - Ujojen puolella

” Työpaikoilla ihaillaan aktiivisia ja sosiaalisia työntekijöitä, vaikka ujon palkkaamalla saattaisi saada parempaa jälkeä, väittää professori Liisa Keltinkangas-Järvinen. Keltinkangas-Järvinen jatkaa, että samanlaiset persoonat suosivat tosiaan. Haastattelija on aina melkein ekstrovertti, ja hän ymmärtää heti toista ekstroverttiä. Silloin haastattelussa syntyy voimakas vääristymä.”
Hienoa, että Liisa Keltinkangas-Järvinen ottaa esille mitä sosiaalisuus oikeasti tarkoittaa.

Rekrytointeja työkseni tekevänä tiedän että, ammattitaitoinen rekrytoija valmistautuu haastatteluun huolellisesti laatien haastattelukysymykset etukäteen avoimen tehtävän mukaan. Haastattelemalla kaikkia haastateltavia saman haastattelurungon mukaisesti, haastateltavien vertailu on helpompaa. Näin myös tehtävään ja työyhteisöön parhaiten soveltuvimman hakijan valinta onnistuu parhaiten.


Taitava rekrytoija osaa luoda haastattelussa rennon ja luottamusta herättävän ilmapiirin, jolloin haastateltava uskaltaa olla oma itsensä. Haastattelijan kannattaa myös kuunnella tarkalla korvalla haastateltavaa ja antaa haastateltavan olla pääroolissa haastattelussa.


Riippuu paljon työtehtävästä ja työyhteisöstä millaiset ominaisuudet omaava hakija mihinkin työtehtävään kannattaa valita ja millainen persoona parhaiten menestyy siinä. Työyhteisössä tarvitaan niin ujoja introvertteja kuin myös ulospäin suuntautuneita ekstroverttejä. Annetaan siis kaikkien kukkien kukkia ja valitaan työtehtävien mukaan, juuri siihen tehtävään ominaisuuksiltaan parhaiten soveltuvin persoona.29 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Commenti


bottom of page