top of page
  • Writer's picturesalmekortelainen

Ket√§ palvelee monivaiheinen rekrytointiprosessi? ūü§≠

Jäin pohtimaan viikonlopun aikana mediassa käydyn keskustelun perusteella, ketä palvelee monivaiheinen rekrytointiprosessi kesä- tai osa-aikatyöhön haettaessa työntekijöitä? Halutaanko monimutkaisella prosessilla (hakemus ja cv, videohaastattelu, henkilökohtainen puhelinhaastattelu ja ryhmähaastattelu) sälyttää rekrytoijalle kuuluvaa työtä hakijalle? Mitä tämä monivaiheinen rekrytointiprosessi tulee maksamaan toimeksiantajayritykselle? Voiko rekrytoija vaikuttaa prosessin kulkuun? Entä työnantaja?


Mielestäni molemmat sekä rekrytoija että palkkaava työnantaja voivat vaikuttaa prosessiin. Pitämällä rekrytointiprosessin mahdollisimman yksinkertaisena ja helppona hakijalle, saamme miellyttävän hakukokemuksen hakijalle rekrytoinnista sekä säästämme rekrytoivan työnantajan aikaa ja rahaa sekä parannamme työnantajamielikuvaa.


Mitä keinoja prosessin yksinkertaistamiseen sitten on käytettävissä? Alla muutama vinkki.

  • Toimeksiantokeskustelussa k√§yd√§√§n tarpeeksi keskustelua rekrytoijan ja ty√∂nantajan kesken, jotta molemmilla on samanlainen k√§sitys, millaiseen teht√§v√§√§n olemme hakemassa ty√∂ntekij√§√§, mit√§ teht√§v√§st√§ suoriutuminen vaatii, millainen persoona teht√§v√§√§n halutaan jne.

  • On my√∂s rekrytoijan vastuulla saada itselle totuudenmukainen kuva ja ymm√§rrys teht√§v√§st√§ ja yrityksest√§ sek√§ saada ty√∂nantaja kertomaan realistinen kuva ty√∂teht√§v√§st√§ ja sen vaateista¬† toimeksiantokeskustelussa.

  • Rekrytoijan teht√§v√§n√§ on selvitt√§√§ konkreettiset asiat mit√§ ty√∂nantaja tarjoaa ty√∂ntekij√§lle vastineeksi ty√∂ntekij√§n ty√∂panoksesta, eli palkan m√§√§r√§ ja muut mahdolliset ty√∂suhde-edut.

  • Rekrytoija saa itselleen paremmin kuvan teht√§v√§st√§ ja ty√∂yhteis√∂st√§ miss√§ rekrytoitava uusi ty√∂ntekij√§ tulee ty√∂skentelem√§√§n, tapaamalla ty√∂nantajan edustajan yrityksess√§ ja n√§kem√§ll√§ ty√∂paikan sek√§ mahdollisesti tiimin, yritykseen perehtymisen lis√§ksi.

  • Toimeksiantokeskustelun j√§lkeen rekrytoijan vastuulla on laatia realistinen hakuilmoitus¬†ty√∂nantajalle kommentoitavaksi ja hyv√§ksytt√§v√§ksi. Hakuilmoituksen tulee puhutella juuri sit√§ kohderyhm√§√§, jota halutaan tavoitella,¬†jotta hakemuksia ei saada mahdotonta m√§√§r√§√§ ja ty√∂teht√§v√§√§ hakevat juuri ne ‚ÄĚhalutunlaiset‚ÄĚ hakijat.

  • Avoin ty√∂paikkaa julkaistaan niiss√§ medioissa, joissa halutun kohderyhm√§n hakijat viett√§v√§t aikaansa muutoinkin.

  • Kokenut rekrytoija kykenee hakemuksia l√§pik√§ydess√§√§n aika nopeasti haarukoimaan hakemusten joukosta potentiaaliset hakemukset.

  • Potentiaalisten hakijoiden kanssa jatketaan keskustelua ja rekrytointiprosessia eteenp√§in. Viesti niille hakijoille mahdollisimman pian, keiden kanssa hakuprosessi ei jatku, niin he p√§√§sev√§t omassa ty√∂nhaussaan eteenp√§in.


Viestint√§ & viestint√§ & muista hoitaa viestint√§ kunnolla! ūüď£

Heikosta tai jopa huonosta viestinn√§st√§ rekrytoinnin yhteydess√§ kirjoitellaan paljon hakijoiden keskuudessa. Hakijat kokevat, ettei heit√§ arvosteta hakijana, kun hakemuksen l√§hett√§misen j√§lkeen ei saa mit√§√§n vastausta tai ei kuulu yht√§√§n mit√§√§n. T√§m√§ on surullista luettavaa. ūüė¨

 Viestintä on yksi osa hyvin hoidettua rekrytointiprosessia ja työnantajamielikuvaan vaikuttava asia. Rekrytoijan tehtävänä on pitää kaikki hakemuksen lähettäneet työnhakijat ajan tasalla rekrytointiprosessin jokaisessa vaiheessa. Myös sopivan ehdokkaan löydyttyä, muistetaan lähettää viesti kaikille hakijoille rekrytointiprosessin päättymisestä.


Osa hakijoista haluaa palautetta rekrytointiprosessista, johon olen kokenut hyvänä mahdollisuuksien mukaan vastata. #calmenhr :n blogista voit lukea lisää rekrytointeihin liittyen ja tässä yksi esimerkki: https://www.calmen.fi/post/haasteet-rekrytointiprosessissa-v%C3%A4lt%C3%A4-pahimmat-sudenkuopat


Pidetään asiat mahdollisimman yksinkertaisina, kunnioitetaan hakijoita ja käydään riittävästi keskustelua toimeksiantajayrityksen edustajan kanssa ennen rekrytointiprosessin käynnistämistä.


Onnistuneita ja antoisia rekrytointeja.¬†ūüíúKet√§ palvelee monivaiheinen rekrytointiprosessi? ūü§≠
Ket√§ palvelee monivaiheinen rekrytointiprosessi? ūü§≠

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page