top of page
  • Writer's picturesalmekortelainen

Mietityttääkö uuden henkilön palkkaaminen yritykseesi?


Mietityttääkö uuden henkilön palkkaaminen yritykseesi? Millainen tapa työllistää uusi työntekijä yritykseesi olisi juuri Sinun yrityksellesi sopiva vaihtoehto? Apua ja tukea saat Työllistä taidolla -palvelusta.


Rekrytointi on yksi liike-elämän haastavimmista ja merkittävimmistä asioista. Ei ole ihme, että yrityksissä mietitään ja jopa arkaillaan rekrytoinnin käynnistämistä. Kuten me kaikki tiedämme, virherekrytoinnit tulevat kalliiksi yritykselle. Niinpä rekrytoinnissa kannattaa kiinnittää huomiota hakijan sitoutumiseen, sopivuuteen, tunnollisuuteen sekä älykkyyteen ja energiaan eikä pelkästään tutkia ja tulkita hakijan ansioluetteloa, koulutusta ja toimenkuvia.


Yksinyrittäjä, joka pohtii ensimmäisen työntekijän palkkaamista tai pienen yrityksen aikoessa kasvattaa toimintaansa jollakin työllistämisen muodolla, voi apua ja asiantuntemusta löytää Työllistä taidolla -palvelun kautta.


Työllistä taidolla -palvelun tarjoaa TE-toimisto ja sitä tuottavat yksityiset palveluntuottajat. Työllistä taidolla on maksuton palvelu yritykselle, jossa yrittäjä saa neuvontaa työvoiman hankkimisesta ja työnantajana toimimisesta.


Tavoitteena on, että yrittäjä pääsee eteenpäin työntekijän hankkimisessa ja mahdolliset työsuhteet tai sopimussuhteet alkavat hyvin. Palvelua yksilöidään sen mukaan, minkälainen työvoiman hankkimisen tapa sopii yrityksen tilanteeseen parhaiten.


Palvelun teemoja

Palvelun teemoja ovat mm. rekrytointi, työn ostaminen tai vuokraaminen, työsopimusten tekeminen tai sopimukset työn hankkimisesta. Palvelun kautta yrittäjä saa neuvontaa työnantajan velvoitteista ja oikeuksista työvoiman löytämiseen sekä työllistämiseen liittyviin taloudellisiin tukiin. Palvelun tuottajan kanssa voidaan pohtia ja käydä läpi mitkä asiat vaikuttavat ja miten työnantajakuvaan tai mitä kannattaa huomioida työpaikkailmoitusta laatiessa. Myös julkiset ja yksityiset työllistämiseen liittyvät palvelut ovat yksi palvelun teemoista.


Mitä palvelu pitää sisällään?

Palveluun sisältyy tilanteen kartoitus ja sen pohjalta henkilökohtaista neuvontaa yhteensä noin 2-5 tuntia. Palvelussa voi olla mukana 6 kuukautta, ja prosessin aikana heränneitä kysymyksiä voi esittää tänä aikana palveluntuottajalle. Lisäksi osallistuja saa käyttöönsä laajan ohjepankin ja henkilökohtaisen kirjallisen suunnitelman etenemisensä tueksi.


Kenelle palvelu on tarkoitettu?

Maksuton palvelu on suunnattu yksinyrittäjille ja pienille yrityksille, joilla olisi tarvetta työllistää tai teettää työtä, ja jotka tarvitsevat aiheeseen liittyen konkreettista neuvontaa tai jotka ovat tuoreita työnantajia ja toivovat neuvoja työnantajuuteen liittyen.


Palvelun tarjoaa TE-toimisto ja sitä tuottavat yksityiset palveluntuottajat. Palveluun ilmoittautuva yrittäjä saa valita palveluntuottajansa itse. Kaikki palveluntuottajat tarjoavat palvelua koko Suomessa vähintään puhelin- ja videoyhteydellä. Alueittain voi olla vaihtelua, mitkä palveluntuottajat tarjoavat palvelun henkilökohtaisina tapaamisina.


Elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus ELY on solminut sopimuksen palvelun tuottamiseksi 10 yrityksen kanssa. Lisäksi palvelun tuottajilla voi olla yhteistyökumppanina yrityksiä, jotka on palvelun tuottajiksi hyväksytty. Kaikki palvelun tuottajat ja ilmoittautumislinkin palveluun löydät TE-palveluiden sivuilta osoitteesta https://www.te-palvelut.fi/te/fi/tyonantajalle/yrittajalle/tyollista_taidolla20068/index.html


ELY on solminut sopimuksen palvelun tuottamisesta DTO Susanna Sakon kanssa. Calmen HR-palvelut Oy, Salme Kortelainen toteuttaa valmennusta yhteistyössä DTO:n kanssa. Mikäli päätät heti ilmoittautua palveluun, valitse palvelun tuottajaksi DTO ja lisätietoihin Calmen HR-palvelut Oy.


Jos Sinun yritykselläsi on tarvetta rekrytoida uusi työntekijä tai tarve saada apukäsiä työn tekemiseen tai mahdollisesti kaipaat neuvoja työnantajana toimimiseen, ota rohkeasti yhteyttä, niin pohditaan yhdessä juuri Sinun yrityksellesi sopivaa vaihtoehtoa työllistää ja tapaa toimia.


35 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

댓글


bottom of page