top of page
  • Writer's picturesalmekortelainen

Suorahakukonsultin valinnan kriteerej√§ ūüíé

Suorahaulla toteutetussa rekrytoinnissa suorahakukonsultti eli headhunter etsii ja poimii sopivat ehdokkaat sekä saa ehdokkaat kiinnostumaan avoimesta positiosta ja yrityksestä. Suorahaussa on ehdottoman tärkeää rehellisyys ja suoruus yritystä ja tehtävää kuvatessa ehdokkaalle, kuten rekrytoinneissa yleensäkin, jotta rekrytoinnissa onnistutaan.


Rekrytointitilanteissa keskitytään usein vain akuutin ongelman ratkaisuun, eikä toimintaa mietitä laajemmin. Tämä johtaa siihen, että rekrytointiprosessit saattavat olla hajanaisia, hidastua ja niistä saattaa tulla kalliimpia, kun tarvitaan uusinta kierroksia tai korjataan virheitä.


Varaudu akuutteihin tilanteisiin ajoissa

Valmisteleminen ja sopivan suorahakukumppanin valinta ennen akuuttia tilannetta parantavat rekrytointitoiminnan laatua, nopeutta ja kustannuksia. Yksi tehokkaimmista tavoista tehdä tämä on valita suorahakukonsultti, joka sitoutuu työskentelemään yrityksesi kanssa pitkäjänteisesti ja syventyy organisaatiosi tarpeisiin.


Suorahakukonsultti edustaa yritystäsi sopiville ehdokkaille suorahaun toteuttajana. Niinpä ennen konsultin valintaa on tärkeää tehdä taustatyötä ja varmistua siitä, että valittu yritys tuntee yrityksesi liiketoiminnan, organisaation rakenteen, yrityskulttuurin ja avainhenkilöt.


Suorahakukonsultin valinnassa kiinnitä huomiota:

  • Suorahakukonsultin valinnan kriteerej√§ miettiess√§si, tarkista konsultin tausta ja referenssit.

  • Tutki ja varmista prosessien ja toiminnan laatu varmistuaksesi, ett√§ valittu suorahakukumppani omaa tarvittavan osaamisen ja kokemuksen yrityksesi tarpeisiin.

  • Varmista, ett√§ suorahakukonsultti ymm√§rt√§√§ yrityksesi toimialan ja toimintaymp√§rist√∂n erityispiirteet sek√§ pystyy toimimaan kilpailijoiden kanssa.

  • Onko suorahakukonsultti joustava ja hakijoiden toiveet huomioiva mm haastatteluiden suhteen? Pit√§√§k√∂ h√§n yll√§ yhteytt√§ hakijoihin koko hakuprosessin ajan?

  • Varmista, ett√§ hakuprosessin tekee sama henkil√∂, jonka kanssa toimeksiantokeskustelukin on k√§yty. On t√§rke√§√§ tiet√§√§, kuka tai ketk√§ todella osallistuvat hakuprosessiin suorahakuyrityksess√§.

  • Tarkista, mitk√§ yritykset ovat off-limit-listalla eli yritykset joihin suorahakukonsultti ei voi olla yhteydess√§. Ei ole j√§rkev√§√§ valita suorahakukonsulttia, joka ei voi olla yhteydess√§ ehdokkaisiin, jotka toimivat keskeisiss√§ yrityksiss√§ toimialalla.

  • Varmistuaksesi prosessin sujuvuudesta ja laadusta, tarkastele hakuprosessin kulun lis√§ksi my√∂s hakuprosessin veloitusperusteita saadaksesi selke√§ kuva siit√§, mit√§ odottaa.

  • Edellyt√§ suorahakuhakukonsultin raportoivan sinulle toimeksiannon etenemisest√§ s√§√§nn√∂llisesti.

Luottamus on kaiken lähtökohta

Toimeksiantokeskustelun yhteydessä joudut kertomaan arkaluonteista tietoa yrityksesi toiminnasta ja tavoitteista. Suorahakukonsultin tulee saada hyvät tiedot tehtävästä, yrityksestä, tavoitteista ja haettavan henkilön henkilökohtaisista ominaisuuksista ennen suorahaun käynnistämistä. Suorahakonsultti eli headhunter tarvitsee tämän tiedon voidakseen edustaa yritystäsi objektiivisesti ja löytää parhaiten sopivat ehdokkaat avainrooleihin.


Hyvä ja laadukas lopputulos suorahaussa syntyy saumattomasta yhteistyöstä ja luottamuksellisesta suhteesta, yhteistoiminnan jatkuvasta kehittämisestä ja arvioinnista yrityksen ja suorahakukonsultin välillä. Kumppanin kanssa tehty suorahaku on nopeampaa ja säästää omaa aikaasi sekä lyhentää rekrytointiprosessin läpimenoaikaa pidemmän päälle. Täältä pääset lukeman lisää suorahakuun liittyen: https://www.calmen.fi/post/helmien-mets%C3%A4styst%C3%A4-ja-poimintaa-suorahaulla


Anna aikaa & valitse oikein & apua tarjolla ūüôŹ

Anna suorahakukonsultille aikaa tutustua yrityksesi toimintaan kunnolla ja tapaa hänet sekä vastaa hänen esittämiin tarkentaviin kysymyksiin. Valmistautumalla huolellisesti ja valitsemalla oikea kumppani, voit saavuttaa parempia rekrytointituloksia ja säästät aikaa ja resursseja pitkällä tähtäimellä.


Jos sinulla on rekrytointitarpeita, ota yhteyttä tai varaa ilmainen konsultaatio, niin katsotaan miten voin olla avuksi. Yhteydenottolomake löytyy täältä:  https://www.calmen.fi/ota-yhteytta


Antoisaa helmien mets√§styst√§ ja poimintaa suorahaulla! ūüíé


Suorahakukonsultin valinnan kriteerej√§ ūüíé
Blogi-CalmenHR-palvelut-Suorahakukonsultin-valinnan-kriteerejä

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page